Domov Nové Fórum

Oznam

Web vyzla.com pripravuje Martin Mlynár, chovateľská stanica
z Vodného mlyna

Borgia z Panských lesů

Kontakt
Martin Mlynár
Vajnorská 78
831 04 Bratislava

Mobil: +423 908 533 724
e-mail: mmlynar@vyzla.com

 


Najnovšie články

Streda, 27 Október 2010 10:14
Štvrtok, 22 Apríl 2010 01:17
Štvrtok, 20 November 2008 01:00
Štvrtok, 20 November 2008 01:00
Streda, 27 August 2008 01:00

Najčítanejšie články

www.vyzla.com - Diskusné FÓRUM
Vitajte,
môžte sa prihlásiť alebo registrovať.    Nepamätáte si svoje heslo?
DoleZaložiť novú témuPrispieť do témy
Téma: Kŕmenie
#401
Zuzana (hosť)

Re:Kŕmenie Pred 11 rok  
Dobrý deň,

už je to veľmi dlhá doba, čo som pridávala príspevok ale až pred necelými dvoma mesiacmi sa nám konečne na daný problém podarilo nájsť vysvetlenie a vyriešiť ho .
Dovtedy sa striedali obodbia keď jedla dobre, obdobia, že jedla ale musela v tom mať nejakú prílohu a obdobia keď nechcela jesť vôbec bez ohľadu na to, či v tom nejakú prílohu mala alebo nemala. Čiže keď to zhrniem, ak jedla tak nie preto, že by jej to chutilo ale pre to, aby prežila.
Keď nastalo obdobie, že už odmietala jesť úplne niekoľko dní po sebe, rozhodli sme sa pre radikálnu zmenu, skúsili sme BARF.
Do tej doby som vždy tvrdila, že mme doma absolútneho nežravca ale po nasadení BARFU som svoj názor výrazne poopravila, a to, že máme doma síce absolútneho nežravca ale iba na granule. Inak máme doma veľkého pažravca .

Zuzana
 
Vložené z Vložené z
  Reply Quote
#108
Nežná (Uživateľ)
Fresh Boarder
Príspevky: 1
graphgraph
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
Kŕmenie Pred 12 rok, 3 mesiace Karma: 0
Zdravím,
mám šteniatko vyžly, ktoré má 3 mesiace a 5,9 kila a máme problémy s kŕmením. Keď sme si ju priniesli bola strašne chudunká a drobulinká 2 mesiace-1980 gramov, (navážili sme jej dennú dávku príslušnú jej veľkosti, menej ako bolo písané dákovanie na obale granúl) a jedla ako kosačka. Zhruba po týždni-dvoch prestala jedávať navážené denné dávky a namiesto napr. 200 gramov zjela iba 150. Posledné obdobie zje iba okolo 100 gramov denne. Dostáva kvalitné krmivo Royal Canin VET Care Junior na citlivé trávenie a keďže nechcela jesť, tak primiešavame jej tam lyžicu z konzervy Royal Canin diet canine Gastro Intestinal. I napriek tomu zje akolo tých 100-max. 130 gramov.
Naša veterinárka mi povedala, že stavbu tela má v poriadku, nie je podvýživená, má kopec energie, vyzerá byť zdravá a aj pôsobí zdravo, že je proste úplne v poriadku. A vyžla je inteligentné plemeno, ktoré si samo reguluje koľko potravy potrebuje.
Našej veterinárke plne dôverujem, poznáme sa už cca 11 rokov ale čo sa tohto týka, tak som na pochybách. Nikdy predtým som vžlu nemala a ani som nepoznala/nepoznám ľudí, ktorí vyžlu chovali. Ale doteraz som nikdy nezažila/nepočula o psíkovi/šteniatku, ktoré by nechcelo jesť a samo si regulovalo príjem potravy.
Máte niekto podobné skúsenosti? Viete mi prosím nejak poradiť, či si naozaj šteniatko môže reguluje príjem potravy/jeho výšku, respektíe nejaké riešenie? Som už z toho totiž maximálne zúfalá.
Ešte info: skúšali sme granule s teplou vodou, suché, s konzervou, iné misky-materiál, jesť zo zeme a to všetko sa ujalo, tak zo 2-3 krát.Potom už opäť Dorka odmietala jesť.
Vopred ďakujem za odpoveď, Zuzana
 
Vložené z Vložené z
  Reply Quote
#118
mmlynar (Administrátor)
Administrator
Príspevky: 15
graph
Užívatelia "offline" Zobraziť profil užívateľa
Pohlavie: Muž
Re:Kŕmenie Pred 11 rok, 10 mesiace Karma: 3
mrzi ma ze som vas prispevok objavil az teraz, dufam je uz vsetko v poriadku, ak nie, nevahajte a zavolajte mi, nie som veterinar, ani odbornik na vyzivu psov ale ziadny pes si nereguluje energeticky prijem potravy sam. Tak to nefunguje. Chovam vyzlicky skoro 13 rokov a urcite nie je nieco v poriadku.
 
Vložené z Vložené z
 
Martin Jakub Mlynár
  Reply Quote
#131
mmlynar (hosť)

Re:Kŕmenie Pred 11 rok, 10 mesiace  
Dobrý deň,
už sa to ukľudnilo a je to v poriadku. Jedáva pravidelne a povačšinou i všetko čo má .

Zuzana
 
Vložené z Vložené z
  Reply Quote
#132
Mlynar (hosť)

Re:Kŕmenie Pred 11 rok, 10 mesiace  
Tak to som tad. Skuste dobre granule, napriklad orijen, artemis, precept plus, anf
 
Vložené z Vložené z
  Reply Quote
HoreZaložiť novú témuPrispieť do témy
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Castelli Borgia z Vodného Mlyna
Castelli Borgia je naša druhá chovná suka po Borgii z Panských lesú.
Šteniatka
Ak máte záujem o šteniatko maďarskej vyžly, prídte sa nezáväzne pozrieť na naše chovné sučky a poradiť sa o vhodnosti tohto plemena pre Vás. Ak máte záujem o šteniatko z vrhu v roku 2008, môžme vás zapísať do poradovníka.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------